Vind school op: Locatie Populariteit
Middelbare School / Antwerpen / Antwerpen / Koninklijk Atheneum I Antwerpen

Koninklijk Atheneum I Antwerpen

Hier vind je alle informatie over de middelbare school Koninklijk Atheneum I Antwerpen uit Antwerpen. Je kunt ook het overzicht met alle middelbare scholen in Antwerpen bekijken of alle middelbare scholen in Antwerpen.

Koninklijk Atheneum I Antwerpen

Franklin Rooseveltplaats 11 in Antwerpen Telefoon: 03-232.70.99
Fax: 03-225.36.22
info@atheneumantwerpen.be

Directie: Karin HEREMANS
Net: Gemeenschapsonderwijs
Instelling: 40287

Reacties en meningen over deze school

Ik persoonlijk vind het een leuke school. Het is wel heel jammer dat er bijna geen Belgen te vinden zijn (daarmee bedoel ik leerlingen van belgische afkomst). Het is fijn om te zien hoe multicultureel deze school wel is (62 verschillende nationaliteiten als ik me niet vergis). Maar dit heeft zijn nadelen. Het zorgt ervoor dat je Nederlandse taal achteruit gaat. De kans is ook groot dat je met vele oudere leerlingen in de klas zit, omdat velen in andere landen geboren zijn en zo een grote achterstand hebben o.m. wat taal betreft. Er wort dus veel aandacht besteed aan taal, waardoor het lijkt alsof de 'taallessen' ook makkelijker zijn. Wat ik ook wel mis in deze school is structuur en de 'stengheid': er wordt bijvoorbeeld niet zo streng opgetreden als je je schrijfgerief niet bij hebt.
Verder is het een goede school. De meeste leerkrachten zijn heel aangenaam geven goed les.

Kortom: het KAA biedt veel hulp en kansen aan voor de leerlingen wat natuurlijk knap is, maar misschien is dit wel overbodig voor iemand die hier geboren is en hier gestudeert heeft. Sterker nog misschien kan dit wel voor een kleine achterstand zorgen.
Leerlingen die hier niet geboren zijn en moeite hebben met taal, voor hen raad ik het aan om wel naar deze school te komen.

Sarah op 26/06/2014

slechte school